torsdag, november 12, 2009

Lofoten - Dette kan skje!

Forskningsdirektør Ole Arve Misund ved Havforskningsinstituttet mener at en oljelekkasje med lignende omfang som West Atlas-ulykken utenfor kysten av Australia, kan ramme Lofoten og Vesterålen.
Joda, det er en mulighet det.
Men det er jo mulig at det kan skje andre ting, ikke sant? "Full City" forliset utenfor Langesund i august medførte store utslipp langs telemarkskysten.
Oljesøl fra skip er trusselen
sier fylkesrådsleder Odd Eriksen i Nordland og mener at det å få oljeboring til Lofoten faktisk øker den samlede oljeberedskapen i distriktet.
Jeg må si at jeg er veldig delt i tanken på videre oljeutvinning på Norsk sokkel. Ikke med tanke på mulige miljøproblemer, men med tanke på at vi gjør muligens oss selv en gedigen bjørnetjeneste ved å fortsette å gjøre oss avhengig av oljeinntektene.
I en verden med stadig større fokus på miljøvennlige produkter og "grønn livsstil" passer ikke stemplet "Nordens oljesheiker" veldig godt. Eller kanskje vi kan endre det til "Europas miljøoljesheiker"?
Kan vi ikke satse på mer høyteknologi og forskning slik at vi kan utvinne biodiesel, bioetanol og andre miljøvennlige produkter? Og vår industri? Kan ikke de ha sin "månelanding" i å utvikle og produsere rimelige høyteknologiske miljøvennlige biler? Som faktisk funker i Norge?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar