torsdag, oktober 22, 2009

Hva er det med USA egentlig?

Leste på vg.no at en mann er under etterforsking og risikerer ett års fengsel. Ikke noe nytt og oppsiktsvekkende i seg selv med tanke på at USA er et av de landene i verden hvor antall advokater overstiger antall lærere og våpen kan kjøpes over disk til enhver som har fyllt 16 år. Men det som er så spesielt med denne saken er at mannen gikk naken i sitt eget hjem! Mannen var alene hjemme og gikk rundt på kjøkkenet og laget kaffe da en dame og hennes syv år gamle sønn gikk forbi huset. Kvinnen fikk øye på mannens edlere deler gjennom vinduet.
Her begynner jeg å stusse..
For det første lurer jeg på hvem det er som er "kriminell" i denne settingen. Mannen på innsiden av huset, eller kvinnen som kikker inn i huset? Hadde jeg vært politimannen som tok i mot denne telefonen, alternativt vært mannen som kom til "åstedet" hadde nok lekset opp for denne damen og fortalt henne hvor Adam kjøpte ølet.
Siden ca. 75% av amerikanere er enten katolikker, kristne, jøder, mormonere eller protestanter vedder jeg nesa mi på at denne damen priser Gud og ber for alle de amerikanske soldatene i Irak og Afganistan som kriger mot de skitne muslimene som våger å sprenge World Trade Center. Så det å sende soldater i krig er ok, men det å se en pupp på tv, gå naken hjemme og risikere at noen kikker inn i huset ditt og ser deg naken, nei det er fy det!
For noen år siden var det noen som spøkefullt sa at den mest brukte frasen i det amerikanske språket var "I'll see you in court" og nummer to var "You'll hear from my lawyer". Lurer på hvor "I'm sorry" havnet på den listen..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar